Frankrig

Bandol

Domaine Trois Filles

Pris: 140,00 Kr.
Årgang: 2016
Vintype: Rosé
Druer: 60% Mourvèdre, 25% Grenache, 15% Cinsault
Område: Bandol
Alkohol: 14%
Producent: Domaine Trois Filles
Volume: 0,75 l

I Bandol produceres nogle af verdens bedste Rosévine, og selvom denne vin ikke når de helt store stjerner fra regionen, er den virkelig pengene værd. En forholdsvis kraftig rosé, med masser af smag af moden frugt og citrusfrugter. Passer fremragende til risotto eller kraftige fiskeretter. 

Domaine Trois Filles

Pris: 190,00 Kr.
Årgang: 2015
Vintype: Rødvin
Druer: 75% Mourvèdre, 20% Cinsault, 5% Grenache
Alkohol: 14,5%
Producent: Domaine Trois Filles
Volume: 0,75 l

Rød Bandol med masser af saft og kraft. Dufter af mørk frugt og nymalet kaffe, og smagen er dejlig krydret med gode tanniner. Lagret på franske egefade i omkring 18 måneder. Kan sagtens drikkes nu, men køb en ekstra flaske, og se hvordan den udvikler sig, da den sagtens kan gemmes nogle år. 

Domaine Trois Filles

Domaine Trois Filles ligger med smuk udsigt over middelhavet omgivet af frodigt landskab og mange oliventræer. Vingårdens er navngivet efter indehaverne, der netop er tre døtre: trois filles. Gården på 7,5 hektar ligger lidt vest for Bandol, og produktionen foregår med respekt for naturen og de oprindelige produktionsmetoder. Det betyder blandt andet, at det meste arbejde foregår manuelt og maskinhøstning er banlyst. 

Bourgogne

Crémant de Bourgogne Charton

Pris: 210,00 kr.
Årgang: nv
Vintype: Mousserende
Druer: Pinot Noir og Chardonnay
Område: Bourgogne
Alkohol: 12%
Producent: Albert Ponnelle
Volume: 0,75 l

En crémant med saft og kraft, smuk lys farve og elegante perler. Den har desuden den helt rigtige indbydende duft af klassiske “champagnenoter” som svampe og rugbrød. God fyldighed og en ekstraordinær flot fedme i eftersmagen. Passer til enhver festlig lejlighed.  

Santenay ¨Les Carmelites¨

Pris: 350,00 kr.
Årgang: 2014
Vintype: Hvid
Druer: Chardonnay
Område: Bourgogne
Alkohol: 13%
Producent: Albert Ponnelle
Volume: 0,75 l

Skøn bourgogne, hvor den meget kalkholdige jord i Santenay giver et flot særpræg til vinen. Den er tør, med en flot lang eftersmag. God mineralitet og syre. Dejlig til fede fisk, røget og saltet kød og pastaretter. 

 

Bourgogne Les Tilleuls

Pris: 190,00 kr.
Årgang: 2015
Vintype: Rød
Druer: Pinot Noir
Område: Bourgogne
Alkohol: 13%
Producent: Albert Ponnelle
Volume: 0,75 l

En typisk ung Pinot Noir, med masser af smagsnuancer af moden frugt. Bløde tanniner, og flot i både duft og smag. Eftersmagen er let og fin og leder tankerne i retning af mørkerøde sommerbær. God til lyse kødretter og fjerkræ. 

Domaine Albert Ponnelle

Albert Ponnelle er beliggende i Beaune og drives i dag af 3. generation. Pierre Ponnelle, der overtog driften for omkring 10 år siden, har ihærdigt arbejdet på at højne kvaliteten, blandt andet ved at overgå til økologisk dyrkning og foretage store investeringer i et nyt vineri.  

Languedoc

L´autodidacte Viogner

Pris: 99,00 kr
Årgang: 2017
Vintype: Hvid
Druer: Viogner
Område: Languedoc 
Alkohol: 13%
Producent: Chateau saint Jean D’Aumieres
Volume: 0,75 l

Vellavet viognier med flot balance mellem fedme, krydderi og friskhed. Vinen har en flot duft af stenfrugter, med lette sødlige toner. Den fremstår dog rank i smagen, uden sødmen fra duften. God til grillet fisk med citrusfrugter,  og noget nær perfekt til asparges.

L’Arnacoeur Rose, Saint-Jean d’Aumieres

Pris: 99,00 kr
Årgang: 2018
Vintype: Rose
Druer: Cinsault, Syrah
Område: Languedoc 
Alkohol: 13%
Producent:  Chateau saint Jean D’Aumieres
Volume: 0,75 l

Dejlig frisk rosé produceret i det sydfranske bagland bag Montpellier. Vinen er produceret på  90% cinsault, og resten syrah, der giver den en flot lys farve, med duft af friske sommerbær. Smagen er frugt-rig og frisk med  mineralske undertoner i smagen. 

L’Affranchi

Pris: 99,00 kr
Årgang: 2017
Vintype: Rød
Druer: Grenache, Syrah og carignan
Område: Languedoc 
Alkohol: 14,5%
Producent:  Chateau saint Jean D’Aumieres
Volume: 0,75 l

Dyb og kompleks vin med masser af frugt og krydderi i kompakte lag. Fordelingen af druetyper er 40% grenache, 40% syrah og 20% carignan. Det giver en cuvée, hvor mørke kirsebær, boysenbær og krydderurter er gennemgående i duft og smag. sammenholdt med den lette fadlagring, er vinen et oplagt valg til de fleste kalve – og svineretter. 

 

Joseph Castan

Joseph Castan Fine Wine drives af Vianney Castan, der i 2007 begyndte  som négociant. I dag ejer han flere vingårde i syd Rhône dalen og Languedoc regionen.  I 2012 købte Vianney Castan og hans familie Saint Jean d’Aumieres, og har siden udviklet vingården til at være et moderne vinhus med vin af høj kvalitet. Vinhuset Saint Jean d’Aumieres ligger ved byen Gignac, i hjertet af Languedoc. Her har man dyrket vin siden romertiden, men først i 2014, fik området, Teresses du Larzac, sin egen appellation, på trods af de mange gode vine, der længe er kommet fra området. Den ideelle kombination af det varme middelhavsklima og højder på op til 900 meter, giver druerne kølighed om natten. Vingården er beliggende på Larzac-plateauets sydlige del, og er godt beskyttet mod vinde fra nord, samtidig med at druerne får meget sol om dagen.   

Cotes de Thau

Le Moelleux Blanc

Pris: 70,00 kr
Årgang: 2017
Vintype: Hvid
Druer : Piquepoul Blanc, Colombard
Område: Cotes de Thau – Languedoc
Alkohol: 11%
Producent: Beauvignac Cave de France
Volume: 0,75 l

En lys og let vin med noter af eksotiske frugter, lidt fersken og frisk verbena. Dejlig halvtør vin, der afsluttes med fin sødme. oplagt sommervin, der er perfekt som et godt velkomstglas til glade gæster. Kan også nydes til kraftige oste eller frokostretter med skaldyr. 

Le Moelleux Rosè

Pris: 70,00 kr
Årgang: 2017
Vintype: Rosè
Druer : Grenache, Syrah, Cinsault
Område: Cotes de Thau – Languedoc
Alkohol: 11,5%
Producent: Beauvignac Cave de France
Volume: 0,75 l

Skøn rosè med en frisk og velafbalanceret sødmefuld smag. Man finder let sommerbær og noter af melon og fersken. Byd sommerens middagsgæster velkommen med et glas Le Moelleux rosé, der med sin lette sødme er indbydende, uden at miste sin friskhed. Serveres iskold! Skal der mad til vinen, er lette sommerretter med skaldyr et godt match. 

Beauvignac Cave de France

Beauvignac Cave de France har produceret vin siden 1932. Le Moelleux Kommer fra vinmarker, der er plantet på skråninger nær Etang de Thau. En kystlinie i nærheden af Marseilles, hvor jordbunden er meget stenet, og vinstokkene har fordel af det tørre klima. Det betyder begrænset udbytte, men øget kvalitet.