Italien

Piemonte

Barbera d´Asti 

Pris: 130,00 kr.

Årgang: 2012

Vintype: Rød

Druer: Barbera

Område: Asti – Piemonte 

Alkohol: 15%

Producent: Damilano

Volume: 0,75 l

Barbera med en frugtet og rank smag, uden at gå på kompromis med en behagelig friskhed. I glasset har den en frisk og let stil med en duft og smag af lyse kirsebær. En god ledsager til lyse kødretter, som paste , gris og fjerkræ.

Marghe Langhe Nebbiolo

Pris: 174,00 kr.

Årgang: 2015

Vintype: Rød

Druer: Nebbiolo

Område: Langhe – Piemonte

Alkohol: 14%

Producent: Damilano

Volume: 0,75 l

Her er, hvad man vil kalde en “lille Barolo”. Selvom den er en Langhe, må den i stil og kvalitet betegnes som en Barolo. Let animalsk duft, med masser af smag af intens frugt og tannin. Det er en vin, der virkelig åbner sig, og sammenligner man prisen med indhold, giver den meget tilbage. Marghe er navnet på den lille udvalgte parcel, hvor druerne er dyrket. Man kan med fordel servere braiseret kød, pasta med trøfler eller kalvebrisler, til denne gode flaske. 

 

Barolo Liste

Pris: 550,00 kr.

Årgang: 2012

Vintype: Rød

Druer: Nebbilo

Område: Barolo – Piemonte

Alkohol: 14%

Producent: Damilano

Volume: 0,75 l

Sådan her smager en flot enkeltmarks Barolo, når den får alder. Stor i duften, og flot lang eftersmag af modne bær og tobak. Denne Barolo er fremstillet af Nebbiolo druer der kommer fra den prestigefyldte cru mark Liste i Barolo. Her til denne vin er det kraftig mad, braiseret retter og ikke mindst trøfler.

 

Damilano

Damilano er et meget interessant vinhus i Piemonte, med kvaliteten helt i top. Vinhuset blev grundlagt i 1890 af Guiseppe Borgogno, mens hans svigersøn Giacomo Damilano, gav vinhuset dets nuværende navn. I 1997 overtog hans tre nevøer driften. De har formået at skabe en vedvarende kvalitetsstigning, med utallige rosende anmeldelser til følge. 

Veneto

Le Soave Mondello IGT

Pris: 109,00 kr.

Årgang: 2017

Vintype: Hvid

Druer: Garganega, Chardonnay, Trebbiano 

Område: Veneto

Alkohol: 12%

Producent: Aldegheri

Volume: 0,75 l

En rigtig italiensk klassiker, med lange historiske traditioner. Vinen er saftig og sprød, med toner af grønne æbler og hvide sommerblomster. Frisk og rank syre, med en flot tørhed og elegant eftersmag. En dejlig veneto-vin, der også har et stort lagringspotentiale.   

Le Pietre, Aldegheri

Pris: 84,00 kr.

Årgang: 2018

Vintype: Rød

Druer:Corvina, Rondinella, Carbernet Sauvignon

Område: Veneto

Alkohol: 12%

Producent: Aldegheri

Volume: 0,75 l

Frisk og frugtig flaske i  Rosso Veronese-stil. Rigtig fin balance mellem druerne. Fremstår moden, fyldig og blød med lyse røde bær i både duft og smag. Oplagt til de let lettere retter, som kylling eller pasta med sprøde grøntsager.

Ripasso Valpolicella superiore

DOC

Pris: 159,00 kr.

Årgang: 2016

Vintype: Rød

Druer: Corvina, Rondinella, Molinara

Område: Veneto

Alkohol: 15%

Producent: Aldegheri

Volume: 0,75 l

Varme krydderier og mørkerøde bær i duft og smag karakteriserer denne flotto Ripasso. Den har en fin elegant balance i frugtstrukturen, og kombineret med den ekstra saft og kraft som amarone-skallerne tilfører, er den en ren “førstevælger” til grillet kød og grøntsager.

Amarone Classico,

Della Valpolicella, Aldegheri

Pris: 359,00 kr.

Årgang: 2012

Vintype: Rød

Druer: Corvina, Rondinella, Molinara

Område: Veneto

Alkohol: 15%

Producent: Aldegheri

Volume: 0,75 l

Vinstokke på omkring 35 år, fra nordvestvendte marker, giver denne Valpolicella en rustik intensitet og kompleks frugt, til den ellers elegant stil. Vinen åbner sig flot i glasset ved lidt luft, og har et væld af nuancer i duft og smag. Cirka 15% af lagringen sker på små barriques, som senere tilføres vin, der har ligget på de traditionelle større gamle fade.

Aldegheri

Familien Aldegheri har arbejdet i hjertet af det smukke Valpolicella-distrikt siden 1956, hvor vingården kom i familiens eje. I dag drives vingården af to generationer, der har fokus på at øge kvaliteten, ved blandt andet udvikling af ny teknologi. Valpolicella er det overordnede navn givet de fire små dale, der opstod i oldtiden, da gletschere i Lessiniabjergene smeltede. Området er de senere årtier blevet kendt for deres passito vine – tørring af druer til Amarone og Recioto. Huset Aldegheri favner traditioner, nytænkning, og moderne teknologi på samme tid, og producerer en bred vifte af kvalitetsvine.

Valpolicella Ripasso Classico Superiore

Pris: 150,00 kr. UDSOLGT

Årgang: 2014

Vintype: Rød

Druer: Corvina, Corvinone og Rondinella

Område: Veneto, Valpolicella Classico

Alkohol: 14%

Producent: Campo Real

Volume: 0,75 l

Dejlig harmonisk Ripasso med god frugt. Intens mørk rubinrød farve, og næsten ingen spor af alder. Den har en nærmest køligt betonet duft i udvikling, med behagelige svagt krydrede toner.Smagen er varm og omfavnende. Druerne er håndhøstede i første halvdel af oktober, og efter den traditionelle fermateringsproces, hvor vinen hældes over amarone-skaller, gærer den i cirka 10 dage, og får herefter den velkendte smag og krop, man kender fra  Amaronen. Velegnet til de lidt kraftigere kød, gerne vildt, og pastaretter med umami.  

Campo Real

Campo Real er grundlagt af Mario Lavarini, og er beliggende i Classico distriktet i Valpolicella, der har nogle af områdets mest prestigefyldte vinmarker. Her vokser de bedste klaser af Corvina, Corvione og Rondinella druerne.  Lavarinis Ripasso byder på komplekse sødmefulde noter, uden at være i den voldsomme tunge ende. Vinen har desuden en fin tilpasset mængde syre, der giver en elegant smagsoplevelse.  

Fior d`Arancia Moscato Spumante Dolce

Pris:  90,00 kr.

Vintype: Mousserende

Druer: Muscat

Område: Padova – Veneto

Alkohol: 6%

Producent: Cantina Colli Euganei

Volume: 0,75 l

Vinen fremstår flot i glasset, med sin gyldne farve og fine små bobler. Den har en fin duft af fersken og abrokos. Det er en sød spumante, med de karakteristiske nuancer fra muscatdruen, men har også en fin syre, der gør den til et oplagt valg, når sommerens bærdesserter kommer på bordet. 

Cantina Colli Euganei

Cantina Colli Euganei er et lille veldrevet kooperativ, grundlagt i 1949, beliggende tæt ved Padova. “Colli” er det italienske ord for bjerg, og Euganei-området, der er af vulkansk oprindelse, ligner da også en lille højbakket ø, i den ellers meget flade del af regionen.  

Friuli - Venezia Grave

Sauvignon Blanc

Pris: 90,00 kr.

Årgang: 2017

Vintype: Hvid

Druer: Sauvignon Blanc

Område: Venezia Grave

Alkohol: 12,5%

Producent: Bidoli

Volume: 0,75 l

Tør og frugtfrisk Sauvignon Blanc, med klassiske noter af citrus, æbler og hyldeblomst i duft og smag.  Et godt valg til lyse fiskeretter med syrlige tilbehør og friske oste.

Pinot Grigio

Pris: 90,00 kr.

Årgang: 2017

Vintype: Hvid

Druer: Pinot Grigio

Område: Venezia Grave

Alkohol: 12,5%

Producent: Bidoli

Volume: 0,75 l

Skøn Pinot Grigio, med en sprød syre og elegant eftersmag. Mange nuancer i duft og smag, og krydret balance. Vinen er en god ledsager til frisk pasta eller skaldyr.  

Chardonnay

Pris: 90,00 kr.

Årgang: 2017

Vintype: Hvid

Druer: Chardonnay

Område: Venezia Grave

Alkohol: 12,0%

Producent: Bidoli

Volume: 0,75 l

Frisk og fyldig Chardonnay, der, som de andre vine fra Bidoli, har gæret på ståltank. Vinen fremstår dejlig frugtig og med god dybte og fylde, selvom den ikke har ligget på fade. En god all-around vin, der passer til de fleste lyse kødretter, supper og fiskeretter med smør.  

Bidoli

Vingården Bidoli  ligger ved byen San Deniele i Friuli-Venezia Grave, tæt på grænsen til Slovenien. Området strækker sig over Tagliamento floden mellem provinserne Prodenone og Udine. I 1924 startede Cavaliere Alessandro Bidoli vingården, der i dag ejes af Arrigo Bidoli og hans søster Margherita. Søskeneparret har investret i top-moderne udstyr, og er kendt for at producere dejligt rene, friske vine.   

Puglia - Manduria

Primitivo di Manduria Jorche

Pris: 150,00 kr.

Vintype: Rød

Årgang: 2016

Druer: Primitivo

Område: Puglia 

Alkohol: 15,0%

Producent: Jorche

Volume: 0,75 l

En rigtig fuldblods italiener, med saft og kraft, fylde og krydderi. Den dybe og intense smag skyldes blandt andet, at vinstokkene har over 40 år på bagen, og vokser i en meget leret og jernholdig jord. Druerne får lov at  hænger ekstra længe på planten, og svinder næsten helt ind inden høst. ligger ni måneder i barriques og tre måneder på flaske..

Jorche

Antica Masseria Jorche er en vingård på 31 hektar. Der produceres vin af Primitivo , Negroamaro og Fiano druer. Alt høst foretages manuelt, og man anvender både stål og træfade. Desuden fremstilles også en god olivenolie, da vingården er omgivet af olivenlunde.