Sverige

Grythyttan Örebro

Frugt vin

Björk 

Pris: 120,00 kr. Tilbud 75,00 kr.

Årgang: 2014

Vintype: Hvid

Druer: Birkesaft

Område: Örebro

Alkohol: 14%

Producent: Grythyttan Vin

Volume: 0,75 l

Spændende vin på birkesaft, der i stilmæssigt kan betegnes som en hvidvin, med lidt tørre sherry noter. Saften tappes i marts måned, lige inde birketræet springer ud, da det giver den mest fyldige smag.  Alt i alt en tør og frisk vin, med sin helt egen charme. Kan med fordel serveres som velkomstvin og til lette fiskeretter og sushi.

Jakt

Pris: 130,00 kr. Tilbud 75,00 kr.

Årgang: 2016

Vintype: Rød

Druer: Frugtvin på blåbær og tyttebær

Område: Örebro

Alkohol: 14%

Producent: Grythyttan Vin

Volume: 0,75 l

Frugtvin fremstillet på tyttebær og blåbær, fra skovene omkring Örebro. Fremstår tør, med noter af vilde bær og eg. Jakt, kan sagtens erstatte en let rødvin, og er en spændende oplevelse for de nysgerrige. Modnet på egefade af, naturligvis, svensk eg. Den folder sig fint ud med vildt, gerne fuglevildt,  lam eller til retter med svampe. Producenterne fremhæver elgsteg som det perfekte valg, så det er da også værd at prøve. 

Hjortron Exklusiva

Pris: 200,00 kr.

Årgang: 2015

Vintype: Sød 

Druer: Frugtvin på multebær

Område: Örebro

Alkohol: 14%

Producent: Grythyttan Vin

Volume: 37,5 cl

Mere tung og fyldig end “lillebror Hjortron”, Hvilket blandt andet skyldes, at vinen først fremstilles på ståltanke, men siden kommer på svenske egetræsfade, hvor den får lov til at hygge sig i omkring fire år. Exklusiva er også fremstillet på det kostbare og ganske sjældne polarbær Hjortron, som vi her hjemme kalder multebær. Kan ligge nogle år, hvis man ønsker.  God til kraftige og salte oste. 

Balsamico

Hjortron Balsamico Glace

Pris: 170,00 kr.

Årgang: NV

Vintype: Balsamisk glace

Druer: Multebær

Område: Örebro

Alkohol: 0,0%

Producent: Grythyttan Vin

Volume: 200 ml

Balsamico glace laves af multebærvin og tilsat lidt Hjortron-vineddieke.   er Sød og god. Kan anvendes over ovnbagte grøntsager, i salatskålen, til saucer og der, hvor du ellers ville bruge en glace.  

Glögg

Skogs Glögg

Pris: 80,00 kr.

Årgang: NV

Vintype: Glögg

Druer: Tyttebær og blåbær

Område: Örebro

Alkohol: 14,50 %

Producent: Grythyttan Vin

Volume: 0,75 l

Eksklusiv bær-glögg fremstillet på tyttebær og blåbær fra det store skovområde ved Grythyttan. Har en dejlig duft af bær og traditionelle glöggkrydderier som nelliker, kanel og ingefær. Smagen er sød, frisk og krydret, med indslag af rosin. Server efter forsigtig opvarmning, som “almindelig” glögg. Alternativt, kan den også serveres kold, med en isterning i glasset.  

Grythyttan

Grythyttan vin, der har eksisteret siden 1999,  ligger idyllisk mellem de to søer Torrvarpen og Sör-Älgen nord for Örebro i Hällefors kommune. Ejerne, Ingunn og Per Fritzell, dyrker vin udfra de gamle nordiske traditioner og erfaringer, og bruger kun naturlige ingredienser.