Spanien

Penedès

Maset Zero

Pris: 100,00 kr.

Årgang: NV

Vintype: Mousserende

Druer: Macabeo, Xarello og

Perellada

Område: Penedès

Alkohol: 0,0%

Producent: Maset del Lleó

Volume: 0,75

Maset Zero, alkoholfri Cava. Duft af moden frugter og blomster (roser). Lang og frugtagtig eftersmag. Perfekt som aperitif eller til særlige festligheder. Friske bobler nul alkohol..

Maset Nu Brut Reserva

Pris: 125,00 kr.

Årgang: NV

Vintype: Mousserende

Druer: 

Macabeo, Xarello og

Perellada

Område: Penedès

Alkohol: 11,5%

Producent: Maset del Lleó

Volume: 0,75

Leder du efter en god cava, er denne flaske svaret!. Økologisk dyrket, og lagret minimum 24 måneder på gærcellerne. Det giver en cava med flot krydret duft, og med elementer af grønne æbler, moden pære og ristede lagringsaromaer, der har en elegant fylde og fine vedvarende bobler.  Vinen er skøn til tapas, paella, sushi og fiskeretter.

Maset L’avi Pau, Cava brut nature, Gran

Reserva

Pris: 170,00 kr.

Årgang: 2018

Vintype: Mousserende

Druer: Xarello, marcabeu,

chardonnay, parallada

Område: Penedès

Alkohol: 11,5%

Producent: Maset del Lleó

Volume: 0,75

Kraftig og fyldig cava som udtrykker både power, ungdom og alder på samme tid. Flot balanceret mellem frugt, tørhed, fadpræg og udvikling af svampe noter. Også her er vinen økologisk dyrket. Har stadig masser af år i sig og vil være oplagt til tapas og skaldyr.

Maset del Lleó

Vingården er beliggende i Penedès, Maset Cava Massana familien som ejer Maset Cava har sine landbrugsrødder dateret helt tilbage til 1777, da man var tvunget til at arbejde for Montserrat Abbay’s landbrug som dengang ejede jorden. Siden da har ti generationer af Massana familien arbejdet med landbrug på deres egen ejendom Maset del Lleó. I 1958 var familien allerede etableret som vin og cava producent, men da Antoni Massana købte en lastbil og begyndte at levere frugt, grøntsager og ikke mindst vin/cava direkte til Barcelona kom der for alvor fart på udviklingen. Start 80’erne bød på det næste store springbræt – nemlig telefonen. Pludselig kunne man komme nemmere i kontakt med kunder og udviklingen af salg til først restauranter, butikker i Spanien og derefter export tog et kæmpe spring. Hele tiden har man dog haft fokus på at bevare familiens værdier og holde udviklingen på et niveau hvor kvaliteten ikke blev forringet. Alle Cavaer er DO Cava, og druerne kommer fra den mest anerkendte cavaregion Penedès. En del af vinene dyrkes i dag økologisk.

La Mancha

Verdejo

Pris: 75,00 kr.

Årgang: 2021

Vintype: Hvid

Druer: Verdejo

Område: La Mancha

Alkohol: 12 %

Producent: Bodegas Abanico

Volume: 0,75

Økologisk hvidvin hvor friskhed og sprød stil giver en behagelig vin med masser af frugt og blomst i både duft og smag. Vinen til skal og bløddyr. Prøv den med moules frites.

Tempranillo Rosé

Pris: 75,00 kr.

Årgang: 2021

Vintype: Rosé

Druer: Tempranillo

Område: La Mancha

Alkohol: 12 %

Producent: Bodegas Abanico

Volume: 0,75

Økologisk rosé med friske lette toner og blød frugtrig stil. Har lidt søde jordbær i både duft og smag og eftersmagen efterlader også et let sødligt indtryk af frugt uden at vinen som sådan er sød. Lækker læskende stil. Passer godt til salater, grøntretter som ratatouille.

 

Tempranillo

Pris: 75,00 kr.

Årgang: 2022

Vintype: Rød

Druer: Tempranillo

Område: La Mancha

Alkohol: 13%

Producent: Bodegas Abanico

Volume: 0,75

Økologisk rødvin uden fadlagring. Frugten fremstår med fin balance mellem friskhed og modenhed og vinen er behageligt krydret i eftersmagen uden det store vanilje brag. Retter med lam og gris. Oplagt er grillet pancetta med squash og svampe. 

 

Bodegas Abanico

Bodegas Abancio har været dervet af Núria og Rafael Altés siden 2006. Begge har arbejdet med vinfremstilling siden slut 90 erne. Pasos de la Capula. Er deres svar på en serie af vine som er fremstillet økologisk. Og til en meget overkommelig pris.

Rioja

Alma Tobia Blanco

Pris: 200,00 kr.

Årgang: 2019

Vintype: Hvid

Druer: Sauvignon Blanc,

Viura, Chardonnay

Område: Rioja

Alkohol: 13,5%

Producent: Bodega Tobia

Volume: 0,75

Sprød, frisk, krydret og lækker fed i strukturen. Et brag af en vin, som har masser af lag og nuancer. Den meget begrænsede produktion på kun 24 fade, gør også denne vin speciel, så smag den før din nabo! Blend på 42% Sauvignon Blanc, 33% Viura og 25% chardonnay. Fadlagret på ny eg i syv månder, hvor mosten ligger på egen gær. Vinen er mest egnet til stærkt krydret mad, såsom chili.

Oscar Tobia Reserva

Pris: 205,00 kr. 

Årgang: 2016

Vintype: Rød

Druer: Tempranillo, Graciano

Område: Rioja

Alkohol: 14%

Producent: Bodega Tobia

Volume: 0,75

En kraftig vin, der nærmest er sort i glasset, med duft og smag af røde kirsebær, violer og blåbær. Lang krydret eftersmag med let sødme, hvid peber og fennikel. Lagret på ungarske og franske egefade i 25 måneder, og indeholder 90 % Tempranillo. Fremragende til en god bøf eller efterårets vildt. 

Bodega Tobia

Bodega Tobia er beliggende i Rioja, der er et af Spaniens klassiske distrikter. Ejerne Oscar Tobia og Ana Castello har stået for produktionen de sidste 20 år, med dedikation og stor lyst til innovation. I dag er Bodega Tobia en af de førende og mest moderne vingårde i Rioja, og høster anerkendelse for deres vine verden over.  

Priorat

Vinícola Clos Gebrat 

Pris: 150,00 kr.

Årgang: 2022

Vintype: Rød

Druer: Grenache, carignan, merlot, syrah

og cabernet sauvignon

Område: Priorat

Alkohol: 14%

Producent: Vinícola

Volume: 0,75

Saftig, moden og krydret Priorat lavet primært på grenache, men også på carignan, merlot, syrah og cabernet sauvignon. Mørk og fyldig vin som alligevel har lidt friskhed og elegance over sig. Der er rigtig mange lag i denne vin, både i duft og smag. Mørke bær, violer og let fadpræg.

Vinícola – Mas des Frares 

Pris: 160,00 kr.

Årgang: 2021

Vintype: Rød

Druer: Grenache, carignan,

cabernet sauvignon og merlot

Område: Priorat

Alkohol: 14%

Producent: Vinícola 

Volume: 0,75

Den elegante, lysere, blødere og mere moderne stil af Priorat. Stadig lavet primært på grenache, men også på carignan, cabernet sauvignon og merlot. Denne vin er ikke lige så tung, krydret og kompakt som de andre vine, men er moden og elegant i stilen med frisk indbydende frugt og lang eftersmag.  

Vinícola Clos Gebrat Crianza 

 

Pris: 200,00 kr.

Årgang: 2021

Vintype: Rød

Druer: Grenache,  carignan og

cabernet sauvignon

Område: Priorat

Alkohol: 14%

Producent: Vinícola 

Volume: 0,75

Kompakt frugt med fadpræg I duft og smag. Balancen mellem frugt og fad kommer langsomt frem efter lidt luft og vinen åbner sig relativt hurtigt op. En saftig frugtbombe som virkelig smager godt og med forskellige krydderier og finesser som hele tiden ændrer sig lidt. Produceret på grenache, carignan og cabernet sauvignon.

Vinicola

Vinicola del Priorat er ejet af Jordí Miró, der er femte generation i Miró familien der producerer vin i den godt 100 år gamle vingård. Jordí og hans to døtre Andrea og Aïda er langsomt i gang med modernisering af stilen, kvaliteten og vinkælderen og arbejder frem mod et mere rent udtryk i vinene. Minimal indblanding i produktionen via vildgæring, lavest muligt sulfitter indhold samt minimalt brug af pesticider i vinmarken er fokusområder. Priorat er gennem årene blevet kendt for deres nærmest svulstige grenache stil med høj alkohol. I de senere år har man dog arbejdet sig hen mod en lettere og mere elegant stil med flere nuancer og fokus på friskheden i frugten. Jordi Miró laver lidt af begge verdener hvilket vi synes er interessant. Gennemgående er vinene potente, komplekse og flot balanceret med masser af moden saftig frugt i stilen.