Spanien

Penedès

Loxarel Sèniger Brut Reserva

Pris: 125,00 kr.

Årgang: 2016

Vintype: Mousserende

Druer: Macabeo, Xarello og Perellada

Område: Penedès

Alkohol: 12,5%

Producent: Loxarel

Volume: 0,75

Leder du efter en god cava, er denne flaske svaret!  Biodynamisk dyrket, og lagret minimum 15 måndeder på gærcellerne. En cava med flot krydret duft, og med elementer af grønne æbler, moden pære og ristede lagringsaromaer, der har en elegant fylde og fine vedvarende bobler.  Vinen er skøn til tapas, paella, sushi og fiskeretter.

Loxarel Sèniger

Vingården er beliggende i Penedès, cirka 100 kilometer fra Barcelona. Familien Mitjans har produceret Cava på stedet i mere end fire generationer. Vinmarkerne er gennem en årrække blevet udvidet til et areal på godt 50 hektar. Mitjans har de seneste år benyttet får til at foretage en slags “grøn høst”. Fårene fjerner bladene omkring drueklaserne, så druerne er bedre eksporneret for solen. En teknik, som reducerer risikoen for insektangreb.   

Rioja

Alma Tobia Blanco

Pris: 199,00 kr.

Årgang: 2016

Vintype: Hvid

Druer: Sauvignon Blanc, Viura, Chardonnay

Område: Rioja

Alkohol: 13,5%

Producent: Bodega Tobia

Volume: 0,75

Sprød, frisk, krydret og lækker fed i strukturen. Et brag af en vin, som har masser af lag og nuancer. Den meget begrænsede produktion på kun 24 fade, gør også denne vin speciel, så smag den før din nabo! Blend på 42% Sauvignon Blanc, 33% Viura og 25% chardonnay. Fadlagret på ny eg i syv månder, hvor mosten ligger på egen gær. Vinen er mest egnet til stærkt krydret mad, såsom chili.

Tobia Selección

Pris: 129,00 kr.

Årgang: 2014

Vintype: Rød

Druer: Tempranillo, Graciano, Garnacha.

Område: Rioja

Alkohol: 14%

Producent: Bodega Tobia

Volume: 0,75

Mørk og kraftig vin med flot fadpræg. I forhold til en mere traditionel Rioja, er denne vin langt mere frisk, med behagelig tanniner og intens frugt i en fantastisk flot balance med fadet. 74 % Tempranillo, 17% Graciano og 9 % Garnacha. Lageret 18 måneder på franske fade. Dejlig til en grillet kotelet af sortfodsgris eller andre svineretter. 

Oscar Tobia Reserva

Pris: 199,00 kr. / Tilbud ved 6 Fl. 175,00 kr 

Årgang: 2014

Vintype: Rød

Druer: Tempranillo, Graciano

Område: Rioja

Alkohol: 14%

Producent: Bodega Tobia

Volume: 0,75

En kraftig vin, der nærmest er sort i glasset, med duft og smag af røde kirsebær, violer og blåbær. Lang krydret eftersmag med let sødme, hvid peber og fennikel. Lagret på ungarske og franske egefade i 25 måneder, og indeholder 90 % Tempranillo. Fremragende til en god bøf eller efterårets vildt. 

Alma Tobia Tinio de Autor

Pris: 329,00 kr.

Årgang: 2009

Vintype: Rød

Druer: Tempranillo, Graciano, Otras (Merlot)

Område: Rioja

Alkohol: 14%

Producent: Bodega Tobia

Volume: 0,75

Dette er storebroderen til Oscar Tobia reserva, og er mere kraftig, fed, og mørk vin, men også med mere elegance. Man finder hurtigt nuancer af svesker og andre mørke frugter, mineraler og mentol. I baggrunden findes nuancer af kaffe, chokolade og lidt røget karakter. Produceret på 50 % Tempranillo, 35 % Graciano og 15% Otras (Merlot).  

Bodega Tobia

Bodega Tobia er beliggende i Rioja, der er et af Spaniens klassiske distrikter. Ejerne Oscar Tobia og Ana Castello har stået for produktionen de sidste 20 år, med dedikation og stor lyst til innovation. I dag er Bodega Tobia en af de førende og mest moderne vingårde i Rioja, og høster anerkendelse for deres vine verden over.