Østrig

Niederösterreich

Grüner Veltliner Classic (Økologisk)

Pris: 120,00 Kr.

Årgang: 2019

Vintype: Hvid

Druer: Grüner Veltliner

Område: Kremstal

Alkohol: 12%

Producent: Sepp Moser

Volume: 0,75 l

Økologisk vin med flot duft af honning og abrikos. Smagsmæssigt finder man udover fin mineralitet og græs, også noter fra stenfrugter, citrus og et strejf af hvide krydderier. En grüner veltliner der er frisk og livlig, med god fylde og delikat eftersmag. Prøv den med en hornfisk, eller blåmuslinger. 

Riesling Von den Teressen

(Biodynamisk)

Pris: 190,00 Kr.

Årgang: 2020

Vintype: Hvid

Druer: Riesling

Område: Kremstal

Alkohol: 13%

Producent: Sepp Moser

Volume: 0,75 l

Biodynamisk vin med indbydende duft med toner af tropiske frugter og første smagsindtryk er let fedme i strukturen med god fylde. Balanceret syre med en meget let restsødme i eftersmagen. Friskheden går igen og giver et lækkert læskende glas vin.

Zweigelt Ried Hedwighof

(Biodynamisk) 

Pris: 150,00 Kr.

Årgang: 2017

Vintype: Rød

Druer: Zweigelt

Område: Kremstal

Alkohol: 13%

Producent: Sepp Moser

Volume: 0,75 l

Biodynamisk zweigelt med god fylde og blødhed i frugten. Let og elegant i smagede uden “grønne kanter” i eftersmagen. Zweigelt er den mest udbredte vinsort i Østrig, og har de seneste år oplevet en stigende popularitet. Ikke så sært, for en god zweigelt giver intense vine med saftig kirsebærfrugt og bløde tanniner. Herlig vin, som passer godt til fjerkræ og pastaretter. 

Sepp Moser

Moser familiens vindyrkning er grundlagt helt tilbage i 1848 af Anton Moser, men tog først rigtig fart i 1950’erne da Lenz Moser udviklede markerne markant, via et nyt opbindingssystem. i 2000 overtog Nikolaus  Moser driften efter sin fader, og omlagde hele produktionen til biodynamisk dyrkning, som en af de allerførste i Østrig. I 2006 kom den officielle demeter certificering, og den første biodynamiske vin blev frigivet i 2009.