Tyskland

Mosel

Alt tekst

Riesling “H”

Pris: 125,00 Kr.

Årgang: 2019

Vintype: Hvid

Druer: Riesling 

Område: Mosel – Tyskland

Alkohol: 9,5%

Producent: Dr. Hermann

Volume: 0,75 l

Riesling med overraksende flot sødme. Lette mineralske toner og en indbydende duft og smag af tropisk frugt. Velegnet til retter med jomfruhummer, hummer, krebs eller fyldig mad med masser af krydderier. 

Riesling Erdener Herrenberg Icewein

Pris: 400,00 Kr.

Årgang: 2007

Vintype: Icewein

Druer: Riesling

Område: Mosel – Tyskland

Alkohol: 8%

Producent: Dr. Hermann

Volume: 37,5 cl

Dejlig icewein, som har meget at byde på. Elegant, med alder der har udviklet en flot fedme over årene. Intens og koncentreret, med markant syre, samt en elegance og lethed, der skiller sig ud fra andre icewein i prisklassen.  

Dr. Hermann

Weingut Dr. Hermann dyrker ni hektar, primært Riesling, i Mosel. Druerne kommer fra marker, hvor Romerne dyrkede vin for over 2000 år siden.  Druerne til kommer primært fra marken Erdener Prälat, der kun er 1,5 hektar, og skråner direkte ned til floden Mosel. Det er en af de stejleste marker i verden. Herudover kommer der druer fra markerne; Erdner Treppchen og Ürziger Würzgarten, der er blandt de ældste vinmarker i historien. Bedstefaderen til den nuværende ejer var læge, og da det åbenbart altid er rart med en doktor i familien, er vingården opkaldt efter ham. Barnebarnet Christian Hermann tager  i dag kyndigt hånd om produktionen, med assistance fra faderen Rudi.  

Ürziger Würzgarten Riesling Auslese ***

Pris: 485,00 Kr.

Årgang: 2009

Vintype: Hvid

Druer: Riesling

Område: Mosel – Tyskland

Alkohol: 8%

Producent: Karl Erbes

Volume: 0,75 l

Da der her er tale om, et meget lille parti af vine. Og også gamle årgange. Så er det kun få flasker.

Riesling Auslese *  Årgang: 2004. Pris: 555,00 Kr.

Riesling Auslese *  Årgang 2002. Pris: 600,00 Kr.

Riesling Auslese ** Årgang 1999. Pris: 685,00 Kr.

Riesling Auslese ** Årgang 1998. Pris: 725,00 Kr.

Riesling Auslese *  Årgang 1997. Pris: 750,00 Kr.

Riesling Eiswein *   37,5 cl. Årgang 2010. Pris: 1100,00 Kr. 

Karl Erbes

Karl Erbes startede vinproduktion i 1967. Målet var fra starten, at producere kvalitets Riesling – og intet andet. I dag drives vingården af Karl og hans søn Stefan. De hører til blandt de bedste producenter ved Mosel. Den årlige produktion er begrænset, da huset kun besidder 5 hektar vinmarker, og primært på Ürziger Würzgarten. På de fleste af husets marker vokser Riesling stokke på mellem 50 og 80 år. De sørger for naturligt lavt udbytte, og druer af meget høj kvalitet.En anden ting som gør huset Erbes til noget specielt er deres stræben efter det naturlige. Alle vine forsøges gæret op ved hjælp af naturgær. Naturgæren giver en helt anden mere bredspektret smag end tilsætning af en gærkultur. Samtidig så arbejder Stefan meget med kontakt mellem gærrester og færdig vin. At vinen hviler ”Sur lie” tilføjer yderligere dybde og kompleksitet, samt skaber en stabil vin, som vil kunne lagre i mange år efter aftapning.

Barden Württemberg

Grauer Burgunder

Pris: 135,00 Kr.

Årgang: 2017

Vintype: Hvid

Druer: Grauer burgunder / Pinot Gris

Område: Barden Württenberg – Tyskland

Alkohol: 13,5%

Producent: Markus Bruker

Volume: 0,75 l

Crispy duft og smag af eksotiske frugter, med kompleks stil. Flot syre, og lang livlig eftersmag. En virkelig vellavet vin,  og en fantastisk makker til smørstegte fiskeretter og pasta. 

Bruker Harzberg 501’er Spät Burgunder

Pris: 154,00 Kr.

Årgang: 2015

Vintype: Rød

Druer: Spät Burgunder / Pinot Noir

Område: Barden Württenberg – Tyskland

Alkohol: 12,5%

Producent: Markus Bruker

Volume: 0,75 l

Forholdsvis kraftig Spätburgunder med let fadpræg. Kirsebær og lyse røde frugter træder fint frem, og spiller godt sammen med lette ristede toner.  Dejlig til and eller vildt.

Markus Bruker

Bruker Winery har til huse i byen Grossbottwar i Barden Württenberg. Vingården består af 11 hektar, hvoraf cirka 65% er beplantet med røde druer. Markus Bruker er fjerde generation i winery Bruger. Han skulle efter sigende være lidt af en spilopmager, der både har mod og lyst til at eksperimenterer. Vinproduktionen styres økologisk, men er ikke certificeret endnu.