New Zealand

Marlborough

Sauvignon Blanc Kaho Roa, Hunters

Pris: 165,00 Kr.

Årgang: 2017

Vintype: Hvidvin

Druer: Sauvignon Blanc

Område: Marlborough – New Zealand

Alkohol: 13,5%

Producent: Hunters Wines

Volume: 0,75 l

Frisk og sprød, med god mineralitet og klassiske undertoner af stikkelsbær og især grapefrugt. Kun på de bedste druer indgår i denne vin, der er fadlagret i 15 måneder på gamle fade. Dette giver vinen en behersket fadkarakter i både duft og smag. Vinen er dejlig til grillet fisk og lyst kød, men fungerer også fremragende som et godt glas inden maden. 

Chardonnay Hunters

Pris: 140,00 Kr.

Årgang: 2020

Vintype: Hvid

Druer: Chardonnay

Område: Marlborough – New Zealand

Alkohol: 14%

Producent: Hunters Wines

Volume: 0,75 l

En ganske fyldig Chardonnay, med en elegant balance mellem frugt og egetræ. Ingen skarpe kanter og lidt kølig i stilen, med god ren eftersmag. Kan nydes til stort set hvilken som helst ret, hvor man ville vælge en Chardonnay. 

Pinot Noir Hunters

Pris: 160,00 Kr.

Årgang: 2020

Vintype: Rødvin

Druer: Pinot Noir

Område: Marlborough – New Zealand

Alkohol: 14%

Producent: Hunters Wines

Volume: 0,75 l

Selvom Hunters Wines høster mest anerkendelse for deres fantastiske hvide vine, kan de også producerer røde af samme kvalitet. Det er denne Pinot Noir et godt eksempel på. Dejlig ren duft af Pinot Noir, med en anelse kirsebær og lidt krydderi. God fyldig smag, med en anelse sort peber. Behagelig lang eftersmag. Drikkemoden nu, og et par år frem. 

Hunters

Hunters Wines blev grundlagt i 1982, af den irske tilflytter Ernie Hunter, der desværre døde kort efter at have produceret sin første prisvindende vin. Heldigvis var hans kone Jane Hunter en lige så dygtig vinproducent, og har op gennem 90érne vundet mange priser og udmærkelser, for især husets fremragende Sauvignon Blanc.  Marlborough-distriktet, på toppen af sydøen, er et ret nyt vinområde, der blev beplantet midt i 1970érne. I dag er det den største vinproducerende region i New Zealand, hvor Sauvignon Blanc druen gror på omkring 80 procent af det opdyrkede areal.